230GM GULA CASTOR
250 GM TEPUNG GANDUM DIAYAK
2 BIJI TELUR
1 SUDU TEH ESEN VANILA
1 SUDU TEH OVALLETE
1 TIN AIR AISKRIM SODA
PUTAR GULA DAN TELUR SEHINGGA BETUL2 KEMBANG DAN RINGAN
MASUKKAN TEPUNG SEDKIT DEMI SEDIKIT
DISELANGSELIKAN DENGAN AIR AISKRIM SODA
MASUKKAN OVALETTE DAN ESEN VANILA
PUKUL DENGAN KELAJUAN SEDERHANA SEHINNGA
ADUNAN BERUBAH MENJADI SEPERTI KRIM
ASINGKAN WARNA MENGIKUT KEGEMARAN
KUKUS DALAM MASA 10-15 MINIT
SEDIA UNTUK DIHIDANGKAN
TIPS:
PANASKAN KUKUSAN DULU SEBELUM MENGUKUS DAN KUKUS DENGAN API YANG
SEDERHANA. SAYA GUNA BEKAS KUIH LOMPANG SEBAB TAK ADA CHOICE. ELOK JIKA
GUNA CUP KECIK2 YG MEMANG UNTUK APAM TU..
0 comments:
Post a Comment